Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


“We zijn ook door Belgische hulpverleners verkracht”, zeggen Congolese vrouwen in een rapport van The New Humanitarian

Written by on 30 september 2020

Het gaat om dokters en andere medewerkers die werkten voor verschillende instanties en organisaties: het ministerie van Gezondheid in Congo, maar ook VN-organisaties en ngo’s zoals de Wereldgezondheidsorganisatie, Unicef, Oxfam, Artsen zonder Grenzen en de Internationale Organisatie voor Migratie.  

De Congolese vrouwen zeggen dat er ook Belgen bij waren, maar in het rapport worden ze niet bij naam genoemd en ook niet voor welke organisatie ze werken of werkten. “Hoewel de vrouwen niet alle nationaliteiten kenden van de mannen, zeiden ze dat sommigen uit België kwamen, uit Burkina Faso, Canada, Ivoorkust, Frankrijk en Guinée.”

(Lees verder onder foto.)