Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


“Pano” botst op misverstanden en mistoestanden bij euthanasie: “Ik wil niet meer hoeven te smeken”

Written by on 30 september 2020

“Ik ben bang dat ik op een dag opsta en niet meer kan zeggen wat ik wil.” Nancy is 48 jaar en leeft sinds 2016 met een hersentumor. Die is goedaardig, maar elke dag voelt ze hoe die haar meer en meer beperkt. Ze loopt niet meer stabiel. Ze kan haar gedachten niet altijd verwoorden. Ze zit constant onder pijnverdoving. Pijn die niet enkel van de tumor komt, want Nancy heeft meerdere ongeneeslijke, maar niet levensbedreigende ziektes: DES, astma, longemfyseem, diarree, spijsverteringsproblemen, immuunstoornis, … “Er komt alleen maar bij, er gaat niks af.“