Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Liveblog: Belgische corona-app gelanceerd voor brede publiek, stijging van aantal besmettingen gaat minder snel

Written by on 30 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Belgische corona-app vanaf nu door iedereen in België gratis te downloaden

Na maanden vertraging wordt “Coron-alert”, de Belgische corona-app, vandaag gelanceerd bij het brede publiek, iedereen kan de app gratis downloaden. Coronalert dient om contacten op te sporen van mensen die besmet zijn met het coronavirus. CoronAlert moet de contactopspoorders helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Stijging van aantal nieuwe coronabesmettingen gaat minder snel

De coronabesmettingen in het hele land blijven stijgen, maar die stijging gaat nu veel minder snel dan een week geleden. Volgens de laatste weekcijfers kwamen er elke dag 1550 bevestigde besmettingen bij. Dat zijn er 9 procent meer dan de week daarvoor.

Disney-pretparken al maanden dicht, 28.000 jobs op de tocht

Het Amerikaanse entertainmentbedrijf Disney is van plan om 28.000 banen te schrappen in zijn pretparken in de VS. De maatregel is een gevolg van de aanhoudende impact van de coronacrisis.

Lees hier het hele verhaal:

Kom op tegen Kanker verkoopt 193.363 azalea’s en brengt 1.353.541 miljoen op

Het 26ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker heeft dit jaar 1.353.541 euro opgebracht. Het bedrag is lager dan vorig jaar. Maar omdat de plantjes (azalea’s) door de coronacrisis dit jaar alleen maar online werden verkocht, spreekt de organisatie toch van een succes.

Lees hier het volledige verhaal:

Nog geen beslissing over coronabarometer: ten laatste volgende week maandag opnieuw overleg

Het Overlegcomité heeft nog niet het licht op groen kunnen zetten voor de epidemiebarometer, die per bestuursniveau moet aangeven hoe de corona-epidemie evolueert. Dat werd vernomen op het kabinet van premier Sophie Wilmès. Wilmès kondigde na de Nationale Veiligheidsraad van vorige woensdag aan dat de barometer zou worden ingevoerd. Het is de bedoeling om daarover een consensus te bereiken in het Overlegcomité.

Vandaag werd een stand van zaken opgemaakt, ten laatste volgende week maandag komt het Overlegcomité opnieuw bijeen. Intussen buigen de experten van Celeval zich over de concrete maatregelen die aan de drempels van de barometer gelinkt moeten worden. Gelet op de epidemiologische situatie kan het comité indien nodig ook vroeger dan maandag bijeenkomen.

Uit de gesprekken die dinsdagavond gevoerd werden, blijkt het in dit stadium niet nodig om op nationaal niveau verdere dringende maatregelen te nemen, luidt het bij Wilmès. Gouverneurs en burgemeesters kunnen wel gerichter optreden, die mogelijkheid blijven ze behouden.

“Je zit tussen vier muren, je zit gevangen”: het “eenzaamheidsvirus” flakkert op bij ouderen door corona

De coronacrisis veroorzaakt ook een opflakkering van het eenzaamheidsvirus. En ook hier zijn ouderen vaak het zwaarst getroffen. Velen voelen zich eenzaam omdat sociale contacten wegvielen of bepaalde activiteiten niet meer mochten. Intussen lijken ook het najaar en de kerstperiode onder druk te komen. “Terzake” ging langs bij enkele ouderen die het moeilijk hadden tijdens de lockdown:

Goeiemorgen!

Een nieuwe dag, een nieuwe liveblog over de laatste ontwikkelingen in de coronacrisis wereldwijd. Wil u de liveblog van gisteren herbeleven, klik dan op de pagina hieronder.