Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Burgemeester van Moorslede Ward Vergote stapt uit Open VLD na Vivaldi-regering: “Het is zover, ik ben partijloos”

Written by on 30 september 2020

De andere eerste reacties van West-Vlaamse politici zijn verdeeld. Voor SP.A-Kamerlid Melissa Depraetere uit Harelbeke is het een regeerakkoord waarmee haar partij tevreden kan zijn. Bij CD&V is Kamerlid Franky Demon uit Brugge tevreden met de strengere aanpak op het vlak van asiel en migratie.

Vlaams Belang verwacht dat de nieuwe federale regering weinig stabiel zal zijn. “Er zitten te veel partijen in en het regeerakkoord is snel snel in elkaar gebokst”, zegt de oppositiepartij. Bovendien heeft de regering aan Vlaamse kant geen meerderheid, zegt Kortrijkzaan Wouter Vermeersch van Vlaams Belang. “Dat wordt niet gecompenseerd door Alexander De Croo premier te maken”.

Oostendenaar Wouter Devriendt van Groen zegt dat de mensen kwaad zijn op de politici omdat het bijna 500 dagen geduurd heeft om een federale regering te maken. “Die kwaadheid wegnemen is misschien wel de belangrijkste opdracht van de nieuwe regering”.