Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Björn Soenens: “Amerika te kijk gezet met schandelijk debat waarin één persoon ruw te werk ging en de ander kalm bleef”

Written by on 30 september 2020

Amerikacorrespondent Björn Soenens volgde het debat op de voet. Een algemene indruk? “Een lawine van onderbrekingen, van chaotische debattechnieken, van oneerbare aanvallen op personen, een moderator die de zaak amper onder controle kon houden. Een schande voor de waardigheid van de politiek”, klinkt het. 

Soenens stelt dat president Trump bij dit eerste debat geen stemmen heeft teruggewonnen als hij dat al wilde van vrouwen uit de buitenwijken. “Dat lukt niet met ruwe en rauwe taal. Trump heeft zichzelf geen dienst bewezen”, zegt Soenens. “Joe Biden keek ernaar, was niet agressief tegenover de president. Nu en dan zei hij wel “stop met me te onderbreken, kun je niet één minuut stil zijn?”. Biden liet zich op een gegeven moment “shut up, man” ontvallen en “deze clown vertelt de waarheid niet””.