Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Beke countert kritiek op wachtlijsten gehandicaptenzorg tijdens debat over Septemberverklaring 

Written by on 30 september 2020

Vlaams minister-president Jan Jambon(N-VA) lanceerde in zijn Septemberverklaring zijn relanceplan “Vlaamse veerkracht”, met in totaal 4,3 miljard euro eenmalige investeringen. Maar in het debat vanmiddag ging het al snel over de wachtlijsten. Alle oppositiepartijen (Vlaams Belang, SP.A, Groen en PVDA) vinden dat de regering onvoldoende middelen vrijmaakt voor die wachtlijsten. Die wachtlijsten zullen op die manier alleen maar aangroeien, is de vrees.

Volgens minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) was de regering van plan om deze legislatuur 270 miljoen euro extra te investeren voor personen met een handicap. In plaats van die extra middelen de komende jaren in schuifjes vrij te maken heeft de regering nu beslist vanaf volgend jaar al 270 miljoen euro extra te voorzien.