Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Woede omdat Braziliaanse president Bolsonaro milieuwetten versoepelt en bescherming mangrovebossen opheft

Written by on 29 september 2020

De regering van de Braziliaanse president Bolsonaro heeft de milieuwetten voor de kustbossen versoepeld die sinds 2002 in voege zijn. Zo komt er een kustgebied van 1,6 miljoen hectare vrij dat geëxploiteerd kan worden. Vooral projectontwikkelaars, toerisme en de visserij zullen hiervan de vruchten plukken.

Milieuorganisaties en de oppositie zijn niet te spreken over de versoepeling van de wetten. De mangrovebossen zijn erg belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming. Greenpeace haalt opnieuw fel uit naar Bolsonaro. “We kunnen niet toestaan dat Bolsonaro hebzucht boven het klimaat, de biodiversiteit en het leven van inheemse volkeren blijft stellen.”