Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Waarom komen de moeilijke gesprekken over de begroting altijd op het einde? “Cru gezegd: het geld is op”

Written by on 29 september 2020

Je moet er vooral voor zorgen dat je budgettaire basis goed zit, zegt Vanhengel. “Een begroting moet je permanent bijsturen omdat je niet alles kan verwachten en voorspellen. De coronacrisis bijvoorbeeld, die was echt niet te voorspellen, en daar moet je op aanpassen.”

En net dat baart Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka, het netwerk van Vlaamse ondernemingen, grote zorgen. “Cru gezegd: het geld is op. Dat was al zo voor de coronacrisis, en dat is er niet beter op geworden. Je zit met een grote put. Alle partijen willen nu extra beleid uit de brand slepen, maar extra beleid betekent ook extra middelen, en dat is moeilijk, want waar ga je die halen?”