Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Vooral kortgeschoolde schoolverlaters slachtoffer van coronacrisis

Written by on 29 september 2020

Op dit moment beginnen vele tienduizenden schoolverlaters een job te zoeken. En algemeen wordt verwacht dat de corona-epidemie die zoektocht veel moeilijker maakt. “Als we kijken naar de vorige grote crisis, de financiële crisis van 2008, dan zien we dat de werkloosheid met zo’n 50 procent was gestegen”, zegt Jan Denys van Randstad. Maar tussen het opleidingsniveau waren er grote verschillen. “Bij hooggeschoolden steeg de werkloosheid van 4,5 naar 7 procent. Bij kortgeschoolden ging om het een stijging van 26 tot bijna 40 procent. Hooggeschoolden hebben daar dus al bij al niet veel last van gehad. En we vermoeden dat dit zich bij de coronacrisis zal herhalen.”