Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Schrijver Aster Berkhof (bekend van “Veel geluk, professor!”) is gestorven

Written by on 29 september 2020

Berkhof schreef verschillende genres: detectives, humoristische verhalen, avonturenroms en jeugdboeken. In totaal schreef hij 101 boeken, al zei hij geregeld dat er enkele middelmatige en zelfs slechte bijzaten. Op zijn 90e kwam zijn 101e boek uit, “Dodelijk papier”.

Een van zijn belangrijkste boeken is “Veel geluk, professor!” uit 1949. De roman werd verschillende keren herdrukt, werd verwerkt tot een musical en opera en werd in 2001 verfilmd door VTM. 

“Veel geluk, professor!” vertelt het verhaal van een jonge docent letterkunde, Pierre Falke. Hij mag les geven aan een gerenommeerd instituut. Hij weet niet dat enkele studenten, onder wie de Amerikaanse Ann Shirling, een weddenschap hebben aangegaan.