Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Roemeense burgemeester herkozen twee weken na zijn overlijden aan COVID-19: “We weten dat je trots bent op ons”

Written by on 29 september 2020

Aliman was een voormalige marine-officier en bijzonder populair bij de inwoners. “Hij was een echte burgervader voor ons”, reageerde een van de dorpelingen. “Hij respecteerde alle wetten en koos altijd de kant van het dorp. Ik denk niet dat we nog zo’n burgemeester gaan hebben.”

Na de stembusgang gingen heel wat mensen het graf van de burgemeester bezoeken. Er zal op een later tijdstip een nieuwe verkiezing worden georganiseerd.

Aliman won dan wel postuum de verkiezingen, zijn sociaaldemocratische partij PSD verloor wel heel wat terrein in belangrijke steden en gemeenten in Roemenië. De overwinning ging vooral naar leden van de liberale partij PNL en USR-Plus, een alliantie tussen twee centrumrechtse groeperingen.

(Lees verder onder de foto)