Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Liveblog – Gemiddeld 1.541 nieuwe besmettingen per dag in ons land, 708 coronapatiënten liggen in het ziekenhuis 

Written by on 29 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De dagelijkse coronacijfers

Intussen blijven de coronabesmettingen in het hele land stijgen, maar die stijging gaat nu veel minder snel dan een week geleden. Volgens de laatste weekcijfers kwamen er elke dag gemiddeld 1.541 bevestigde besmettingen bij. Dat zijn er 11% meer dan de week daarvoor.

Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt nog: gemiddeld zijn de afgelopen week per dag 64 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, een week geleden waren dat er nog 49 per dag.

Op dit ogenblik liggen er 708 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Dat is ongeveer evenveel als begin juni. Van de 708 patiënten hebben er momenteel 140 intensieve zorg nodig. Van de 140 liggen er 71 mensen aan de beademing. Het aantal overlijdens blijft laag, gemiddeld 4 per dag.

Eén miljoen coronadoden, 23 miljoen mensen genezen

Officieel zijn er nu wereldwijd meer dan 1 miljoen mensen overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat blijkt uit de cijfers van de Johns Hopkins University, die de wereldwijde coronacijfers nauwgezet verzamelt. Maar het werkelijke aantal overlijdens ligt wellicht nog veel hoger. 23 miljoen mensen zijn officieel genezen van COVID-19.

Lees hier het volledige artikel:

President Trump wil 150 miljoen snelle coronatests verdelen in VS

De VS zal overgaan tot de verdeling van 150 miljoen snelle coronatests, waarmee op 15 minuten tijd kan worden vastgesteld of iemand besmet is met het virus. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigd.

De tests zullen in de loop van de komende weken verdeeld worden. “Vijftig miljoen van die tests zullen dienen ter bescherming van de meest kwetsbare gemeenschappen”, zoals ouderen en mensen in verpleeghuizen, zo klonk. De overige honderd miljoen tests worden ter beschikking gesteld van de deelstaten.
  
 “In korte tijd heeft mijn regering het meest geavanceerde testsysteem ter wereld opgebouwd”, aldus Trump. De president wijst er op dat de VS sinds het begin van de pandemie al meer dan 100 miljoen coronatests hebben uitgevoerd. “Veel meer dan om het even welk ander land.”

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Herbeleef de liveblog van 28 september

Frankrijk meldt fors minder coronabesmettingen. Nederland neemt dan weer strengere maatregelen.

Herbekijk de belangrijkste updates in onze liveblog van gisteren: