Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


“De 90 procent-economie”: waarom we deze zomer een pak minder uitgaven dan vorig jaar

Written by on 29 september 2020

De lockdown was voor het webwinkelen een enorme duw in de rug. Belgen deden bij de drie populairste webshops – Amazon, Bol.com en Zalando, alle drie buitenlandse bedrijven – in die periode 63 procent meer transacties dan in 2019 en gaven ze 83 procent meer uit dan een jaar eerder. 

“Dat is eigenlijk nauwelijks verminderd nadien”, weet Vanden Houte. “Tijdens de vakantiemaanden lagen die uitgaven nog altijd 53 procent hoger dan vorige zomer. Dat wijst er toch op dat de Belg toch voor een stuk is opgeschoven van de winkelstraat naar de e-commerce. Dat lijkt wel een blijvende trend te zijn.”