Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


De 7 “Vivaldi”-partijen moeten nu knopen doorhakken: “De trofeeën van de partijen gaan hier niet ongeschonden uitkomen”

Written by on 29 september 2020

Rond middernacht kwamen de onderhandelaars van de 7 partijen één voor één naar buiten. “We gaan nu een beetje slapen. Er is nog wel wat werk. Maar ik denk dat als we morgen (dinsdag, red.) goed doorwerken, dat we morgen kunnen afronden”, reageerde Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert. “Ik kan alleen maar zeggen dat het vordert”, zei Meyrem Almaci van Groen. “We hebben goed doorgewerkt en er is opnieuw wat vooruitgang geboekt”, klonk het bij SP.A-voorzitter Conner Rousseau. 

Bedoeling is, zo valt te horen, dat De Croo en Magnette nu een voorstel van synthese uitwerken die dan dinsdagochtend rond de klok van 9 uur plenair zal worden besproken. Rond 3 uur vannacht verlieten ook de formateurs het Egmontpaleis. “We hebben goed gewerkt en vooruitgang geboekt. Ik denk dat we morgen (vandaag dinsdag, red.) de laatste knelpunten kunnen wegwerken”, verklaarde Alexander De Croo.