Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Brugse restaurantuitbater in Sluis verrast over strengere Nederlandse maatregelen: “Ramp, want moeten personeel blijven betalen”

Written by on 29 september 2020

Klanten mogen maar tot 21.00 uur binnen en het maximum aantal is nu op 30 gelegd, op het terras buiten op 40. “30 is heel weinig”, zegt Van Os, “want het systeem van technische werkloosheid bestaat hier niet. Wij moeten dus al onze koks en kelners blijven betalen. Gelukkig zijn we een dagzaak en worden we ’s avonds niet getroffen.”

Van Os vindt dat het er al streng genoeg aan toe ging: “Mondmaskers moet je enkel op de bus dragen. Maar de maatregelen voor restaurants werden heel streng gecontroleerd. Elke dag kwamen ze langs. Er moest anderhalve meter tussen elke klant kunnen zijn en je mocht maar maximum met 4 aan een tafel.”

De Brugse vreest ook dat de Belgische klanten nu gaan wegblijven. “Veel Vlamingen gaan banger zijn om naar Nederland te komen. Terwijl het hier eigenlijk veiliger is dan op veel plekken in Vlaanderen.”