Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Wie zal Vlaams herstelplan betalen? “Belastingbetaler, maar geen extra belastingen”, zegt minister-president Jambon

Written by on 28 september 2020

De Vlaamse overheid gaat dit jaar naar een begrotingstekort van zes miljard euro. Volgend jaar zal dat meer dan 2 miljard euro zijn. Toch is Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) categoriek. “De overheid heeft geen ander geld dan dat van de belastingbetaler, maar we gaan geen extra belastingen heffen bovenop de bestaande belastingen”, aldus Jambon.

“Er komt geen coronataks om de investeringen te betalen, daar zal u niets van terugvinden in de begroting. De schulden zullen omhoog gaan door de investeringen. Die zullen op langere termijn binnen de begroting teruggevonden worden. Er komen geen nieuwe belastingen en in 2020-2021 gaan we geen extra besparingen uitvoeren in de begroting.”

Bekijk het gesprek met Jambon over de Septemberverklaring uit “Het Journaal” hier en lees voort onder de video: