Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


VUB-studenten zwaaien af op Brusselse Grote Markt: “We voelen ons een beetje zoals de Rode Duivels”

Written by on 28 september 2020

De Brusselse Grote Markt kleurt deze week blauw. En dat heeft alles te maken met bijna 5.000 studenten van de VUB en ULB die er deze week afstuderen. Gehuld in blauwe toga krijgen ze er hun diploma. “De coronacrisis zorgt ervoor dat onze studenten dit jaar geen al te evident jaar hadden”, zegt VUB-rector Caroline Pauwels. “Tijdens de lockdown moesten ze al van thuis uit les volgen en met de heropflakkering van het coronavirus dreigden ook de proclamaties in het water te vallen. Maar met dank aan de stad Brussel, hebben we dit uitzonderlijk alternatief kunnen organiseren en kunnen onze studenten toch nog genieten van een afstudeerplechtigheid die ze zich voor de rest van hun leven zullen herinneren.”