Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Risico op armoede stijgt in bijna alle Vlaamse gemeenten, dat ligt volgens Armoedebarometer aan “armoedig armoedebeleid”

Written by on 28 september 2020

Volgens de Armoedebarometer zitten de gemeenten meer dan ooit in de frontlinie als het gaat over armoedebestrijding. Ze trokken tijdens de coronacrisis nog meer aan de alarmbel.

“Als je ziet wat voor maatregelen sommige gemeenten de voorbije jaren uit de kast halen, dan doe ik echt mijn hoed af”, zegt Van Lancker. Ze geven bijvoorbeeld premies voor huur of energie, ze zetten projecten op met buddy’s en ze doen aan buurtwerking.

“Maar als de federale regering niet de minimumuitkeringen optrekt zodat mensen er waardig van kunnen leven zal het niet lukken”, gaat Van Lancker door “of als de Vlaamse regering blijft talmen om zwaar te investeren in sociale huisvesting, dan zullen mensen op de wachtlijst blijven staan.”