Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Is een Vivaldi- of Avanti-regering het einde van CD&V?

Written by on 28 september 2020

Voorzitter Van Grieken deed reeds een handig en verleidelijk voorstel aan N-VA:  “laten we een groot gemeenschappelijk Vlaams front vormen tegen de Vivaldiregering”.  N-VA kan moeilijk weigeren daarop in te gaan vanuit de oppositie, wat  op termijn zal leiden tot een kartelvorming, zo niet tot een fusie en de vorming van een nieuwe partij met het oog op de verkiezingen van 2024. De politieke landkaart zal alvast duidelijker worden, ook voor de kiezers, en gelijkenis gaan vertonen met wat gebeurt in andere landen. In Frankrijk met Le Pen, in Italië met de partij van Salvini,  in Duitsland met Alternative für Deutschland.

Deze evolutie kan alleen maar de Vivaldi-regeringscoalitie versterken en motiveren om een grondig toekomstgericht hervormingsbeleid te verwezenlijken.