Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Hoofdverdachte helikopterkaping enkele maanden geleden: “Het is vijf maanden geleden dat ik mijn vrouw nog heb gezien”

Written by on 28 september 2020

Wat is er vrijdag precies gebeurd?

Drie mannen hadden al een poos geleden een helikopterbedrijf gecontacteerd, onder het voorwendsel dat ze een rondvlucht wilden boeken om luchtbeelden te maken. Bij de boeking vroegen ze een grote helikopter, geschikt voor zes personen en een piloot met veel ervaring.

Eerst verliep alles volgens plan. Tot de passagiers op een bepaald moment hun wapens bovenhaalden, de pilote bedreigden en haar dwongen om naar de vrouwenafdeling van de gevangenis in Vorst te vliegen. 

De helikopter cirkelde even laag boven de gevangenis, maar kon niet landen. Even later vloog het toestel weg. De helikopter zette koers naar Hélécine, in de buurt van Tienen, waar het toestel is geland op een carpoolparking.

Daar zijn de drie gewapende mannen uitgestapt en gevlucht. Vervolgens is de pilote doorgevlogen naar de luchthaven van Melsbroek, waar ze werd opgevangen door de politie en bijstand kreeg van de dienst slachtofferzorg.

De drie mannen waren sindsdien spoorloos. Zaterdag zijn er dan vier verdachten opgepakt, drie van hen zijn nu ook aangehouden door de onderzoeksrechter.