Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Filip Dewinter moet debat over Vlaamse regeerverklaring leiden nu Liesbeth Homans op corona getest wordt

Written by on 28 september 2020

De linkse partijen in het Vlaams parlement verzetten zich tegen de rol die Dewinter deze namiddag krijgt. En ze doen dat met het veiligheidsargument: volgens hen kan het niet dat Vlaams Belang’ers die meededen aan de anti-Vivaldibetoging van dit weekend naar het parlement komen.Tijdens die manifestatie zouden de covidveiligheidsvoorschriften niet gerespecteerd zijn. 

SP.A wil dat Joke Schauvliege de honneurs waarneemt. “We gaan bij het begin van de zitting vragen dat alle parlementsleden van Vlaams Belang die op de Heizel waren uit de zaal vertrekken uit respect voor het zorgpersoneel. Dat zou ook betekenen dat niet Filip Dewinter de zitting moet leiden, maar Joke Schauvliege (CD&V)”, zegt SP.A-fractieleider Hannelore Goeman aan Belga.

Björn Rszoska, fractieleider van Groen: “Bijeenkomsten waar geen afstand wordt gehouden, doen daar een schep bovenop en vormen een risico voor de volksgezondheid. Vlaams Belangers die de quarantaine regels aan de laars lappen, getuigen van geen greintje respect tegenover alle corona-slachtoffers”.