Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


“Donald Trump betaalde amper 750 dollar aan inkomstenbelasting in 2016” 

Written by on 28 september 2020

“Hij heeft in tien van de vijftien voorafgaanden jaren geen inkomstenbelastingen betaald, grotendeels omdat hij meer verliezen dan winsten aangaf”, aldus de krant.

De New York Times kreeg de fiscale informatie te pakken van een periode van meer dan twintig jaar van Trump en de honderden bedrijven die deel uitmaken van zijn organisatie. In de documenten staat ook gedetailleerde informatie over de eerste jaren van Trumps presidentschap, van de jaren 2018 en 2019 heeft ze geen informatie meldt de krant.

De belastingaangiften van Trump maken het onderwerp uit van een juridische strijd. Trump weigert al van voor de verkiezingen van 2016 de informatie over zijn belastingen vrij te geven omdat hij naar eigen gezeggen gecontroleerd wordt door de belastingsdienst. Nochtans is het de gewoonte is in de VS dat elke presidentskandidaat zijn belastingaangiften publiek maakt.

Het gebrek aan transparantie van de president leidt tot speculaties, bijvoorbeeld over het feit dat Trump helemaal niet zo rijk is als hij zelf besweert of over belangenconflicten. Trump heeft het feit dat hij als zakenman fortuinen vergaard zou hebben gebruikt tijdens zijn verkiezingscampagne om de Amerikanen te overtuigen om voor hem te stemmen.