Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Coronacijfers stijgen minder snel: “We hopen voorzichtig dat het de goeie richting uitgaat”

Written by on 28 september 2020

“De ziekenhuisopnames volgen het profiel van de nieuwe besmettingen, maar met enige vertraging”, gaat Van Gucht verder. “Er is daar dus nog een stijging, maar ook hier zien we dat de toenames wat lijken af te vlakken, maar veel minder uitgesproken.” En ook het aantal overlijdens neemt nog toe. Daar is nog geen afvlakking merkbaar: “We zien daar nog een trage, maar gestage toename. De voorbije week hadden we zelfs 2 dagen met telkens 8 overlijdens, terwijl dat cijfer de weken ervoor tussen de 1 en 5 bleef. De sterftecijfers blijven gelukkig wel nog op een laag niveau.”