Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Zenuwachtige Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken hoopt op duizenden auto’s “om signaal te geven aan ivoren torens” 

Written by on 27 september 2020

Oorspronkelijk was het eindpunt van de autobijeenkomst het Jubelpark. “Maar dat zag de Brusselse overheid niet zitten”, zegt Van Grieken. “We hebben een compromis gevonden met de Heizel.” De autorit werd specifiek gekozen volgens Van Grieken om “tegenstanders geen argumenten te geven dat we de coronaregels aan onze laars lappen, zoals die betoging van Black Lives Matter.” 

Van Grieken heeft een “rustige autokaravaan” op het oog met “meer dan duizenden auto’s”. “Het signaal van de Vlaming moet gehoord worden tot in die ivoren torens van de Brusselse politici. Op 26 mei 2019 heeft de Vlaming overwegend Vlaams en rechts gestemd en nu krijgen ze het omgekeerde. Meer België, een links beleid, open grenzen en als kers op de taart zal Calvo of Almaci van Groen minister worden. Ik denk niet dat dat het signaal was van de Vlaming op 26 mei”, houdt hij een fel betoog.