Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Vijftigtal landen, waaronder België, vraagt Polen om LGBTQ+-rechten te respecteren

Written by on 27 september 2020

Ambassadeurs of andere diplomaten uit bijna alle lidstaten van de Europese Unie ondertekenden de brief, net als vertegenwoordigers van de Verenigde Staten, Canada, Israël, India en Japan.

“Om gemeenschappen te beschermen die beschermd moeten worden tegen verbaal en fysiek geweld en tegen haatboodschappen, moeten we samenwerken om tot een omgeving te komen van non-discriminatie, tolerantie en wederszijdse acceptatie”, klinkt het nog in de brief.

De lokale autoriteiten van verschillende regio’s in Polen hebben eerder dit jaar “holebivrije zones” ingesteld.  Er wordt niet letterlijk gecontroleerd op de aanwezigheid van holebi’s en transgenders, maar Gay Prides of holebibars zijn er wel verboden. Tijdens de zomer kwamen ook duizenden mensen op straat in de hoofdstad Warschau om te protestrn tegen arrestaties van militanten die strijden voor holebirechten.