Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


“Vergeten conflict” tussen Armenië en Azerbeidzjan laait weer op: burgerdoden in Nagorno-Karabach

Written by on 27 september 2020

De separatistische regio heeft de staat van oorlog afgekondigd en mobiliseert de burgers. Alle inwoners vanaf 18 jaar wordt opgedragen om zich voor te bereiden op de strijd. Ook Armenië heeft een algemene mobilisatie afgekondigd.

Rusland, Turkije, Frankrijk en de Europese Unie roepen de partijen op om de vijandelijkheden onmiddellijk te staken. Als het conflict uit de hand zou lopen, dreigt het dan ook meer dan alleen regionale gevolgen te hebben. Armenië krijgt traditioneel de steun van de christelijk-orthodoxe geloofsgenoten in Moskou, terwijl moslimland Azerbeidzjan wordt gesteund door Turkije, erfvijand van de Armeniërs.