Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Liveblog: elke dag gemiddeld 1.528 nieuwe besmettingen, Brussel voert strengere coronamaatregelen in

Written by on 27 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De dagelijkse coronacijfers op een rij

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag in ons land is volgens de laatste weekcijfers opnieuw met een kwart (25%) gestegen in vergelijking met de week ervoor. Dat is een stuk minder dan de voorbije dagen, toen het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen soms met de helft (50%) steeg. Er komen in ons land nu elke dag gemiddeld nieuwe 1.528 besmettingen bij. 

De Belgische ziekenhuizen verzorgen momenteel 626 coronapatiënten.
120 onder hen liggen op intensieve zorg met 60 patiënten aan de beademing. Dagelijks worden er gemiddeld 65 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis, 44 procent meer dan vorige week.

Het aantal overlijdens blijft voorlopig laag, maar stijgt wel gestaag. Elke dag sterven er gemiddeld 4 mensen aan de gevolgen van Covid-19. Een week eerder waren dat er nog 3.

Duizenden Israëliërs op straat tegen coronabeleid van Netanyahu

In Israël zijn gisteravond ondanks de nieuwe lockdown tegen corona opnieuw duizenden mensen de straat op gegaan. Ze vinden al maanden dat premier Netanyahu moet opstappen, omdat hij beschuldigd wordt van corruptie, en ze houden hem ook verantwoordelijk voor het coronabeleid, waardoor veel mensen hun job kwijt zijn. Ze betoogden aan de ambtswoning van Netanyahu. 

Sinds vrijdag zijn de nieuwe coronamaatregelen in Israël ingegaan, omdat het aantal nieuwe besmettingen er fors blijft toenemen. Scholen, winkels, restaurants en veel bedrijven zijn gesloten. 

AFP or licensors

Herbeleef de liveblog van 26 september

Het Brussels Gewest voert strengere coronamaatregelen in. De Brusselse overheid wil zo een antwoord bieden aan de stijgende coronacijfers in Brussel. Die cijfers liggen hoger dan in de rest van het land. De nieuwe maatregelen gelden vanaf morgen. Ontdek ze hier: