Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Kinderpsychiater Peter Adriaenssens: “Wat koning Filip heeft meegemaakt in zijn jeugd noemen we vandaag emotionele verwaarlozing”

Written by on 27 september 2020

“Wat zo’n kind, prins, koning moet leren is het verschil maken tussen geloven en zijn. Wat de grootmaarschalk zegt, is wat hij gelóóft op dat moment, dat is iets anders dan of het zo is. En dat heeft de koning mooi aangetoond. Als ik de koning bewonder, is het omdat hij is opgestaan uit zijn traumatische jeugd en de gevolgen ervan.”

“Ik vind het mooi dat we de laatste drie jaar zien dat hij schildert. Dat is een vorm van emoties uiten. Daar geeft de koning een mooi teken voor de jeugd. Voor mij zou hij er nog meer over mogen praten, hoe dat voor hem is geweest, en hoe hij daar naar zijn gevoel is uitgeraakt. Omdat hij zo een hand kan uitsteken naar jongeren die het moeilijk hebben.”

(Lees voort onder de foto’s)