Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Wordt conservatieve Amy Coney Barrett Amerikaans opperrechter? “Ze zal de tegenpool zijn van Ruth Bader Ginsburg” 

Written by on 26 september 2020

“Maar aan progressieve, Democratische zijde heerst er bezorgdheid dat haar katholieke overtuiging te sterk zou doorwegen in de arresten die ze mee zou vellen. Ook uit de arresten die ze velde als federale rechter spraken de conservatieve standpunten die ze huldigt, bijvoorbeeld inzake abortus dat ze “altijd immoreel” heeft genoemd. Ook sprak ze zich uit voor het recht op het dragen van vuurwapens, ook voor mensen met een strafblad.

Barret is moeder van 7 kinderen (onder hen twee adoptiekinderen en een kind met het syndroom van Down). Ze is een grote tegenstander van abortus en euthanasie. Een van haar uitspraken en stellingen is: “Het leven begint met de conceptie en eindigt met een natuurlijke dood.”