Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Premier Wilmès wijst op belang van samenwerking tijdens virtuele vergadering VN

Written by on 26 september 2020

Op 21 september vierden de VN hun 75e verjaardag. De algemene vergadering van 21 tot 2 oktober vindt door de coronacrisis vrijwel uitsluitend virtueel plaats doordat de fysieke aanwezigheid van delegaties in New York niet mogelijk is.

De Belgische premier Wilmès zei in een videoboodschap dat “we geen andere keuze hebben dan onze krachten te bundelen”. “Geen van de veel voorkomende uitdagingen kunnen we afzonderlijk aanpakken. Geen van de complexe problemen kennen eenvoudige oplossingen”, aldus Wilmès.

“Multilateralisme werkt eigenlijk niet, het werkt alleen omdat er een gemeenschappelijke wil is om het te laten werken. Als de relevantie ervan in twijfel wordt getrokken, onthult multilateralisme zijn onmisbare aard”, benadrukte de Belgische premier. Bij onder meer het probleem van de klimaatverandering is samenwerking cruciaal, klinkt het.

Bekijk hieronder de speech van premier Wilmès (Frans met Engelstalige ondertitels):