Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Nieuwe Libanese premier treedt af nog voor hij een regering heeft gevormd

Written by on 26 september 2020

De Libanese bevolking heeft al vaak de corruptie en het wanbeleid gehekeld van de politieke elites uit de drie voornaamste geloofsgemeenschappen, de sjiieten, de christenen en de soennieten. Het politieke stelsel van Libanon is gebaseerd op de verdeling van bestuursfuncties onder die gemeenschappen.

De enorme explosie in de haven van Beiroet, bijna twee maanden geleden, toonde volgens velen aan dat dit stelsel moet worden afgeschaft. Er moeten eindelijk bestuurders komen met kwaliteiten, in plaats van mensen met invloed in de achterkamertjes van de confessionele Libanese politiek, is de kritiek.

Libanon lijdt al maandenlang onder één van de grootste economische crisissen in de geschiedenis van het land, met hyperinflatie tot gevolg. De coronacrisis en de zware explosie in Beiroet maakten de situatie voor veel Libanezen alleen maar uitzichtlozer.