Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Liveblog – Het gemiddeld aantal besmettingen is opgelopen tot 1.541 per dag, de WHO trekt aan de alarmbel

Written by on 26 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De dagelijkse coronacijfers

Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen. Volgens de laatste weekcijfers komen er nu elke dag gemiddeld 1.541 nieuwe besmettingen bij. Dat zijn er 40 procent meer dan de week ervoor. Er zijn in ons land nu al bijna 111.000 besmettingen met het coronavirus geregistreerd.

De voorbije week kwamen er elke dag gemiddeld 65 nieuwe coronapatiënten bij in de Belgische ziekenhuizen. 620 mensen liggen momenteel in het ziekenhuis, 109 van hen hebben hulp nodig op intensieve zorg

Het aantal overlijdens blijft laag. Er sterven gemiddeld 3 mensen per dag aan de gevolgen van COVID-19.

De WHO huivert: “Van 1 naar 2 miljoen coronadoden?”

De stijging van de coronabesmettingen – vooral in Europa – baart de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) grote zorgen. Vooral de stijging van het aantal opnames in de ziekenhuizen en op intensieve zorg is zorgwekkend, ook al omdat het normale griepseizoen begint. “We zijn bang dat het de verkeerde uitgaat”, zegt Maria Van Kerkhove van de WHO. 

Zonder extra maatregelen vreest de Wereldgezondheidsorganisatie dat er wereldwijd mogelijk 2 miljoen coronadoden kunnen vallen. Op dit moment staat de teller van officieel geregistreerde overlijdens op 987.000. 

AFP or licensors

Herbeleef de liveblog van 25 september

Dit weekend gaan verschillende corona-experts in “zwijgstaking”. Daarmee willen ze de politiek een signaal geven. Door een tekort aan capaciteit worden voorlopig geen preventieve coronatests meer afgenomen bij personeel van woonzorgcentra. De coronacijfers in ons land blijven intussen nog altijd toenemen.

Herbeleef de belangrijkste updates in de liveblog van zaterdag 25 september: