Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Vanaf 1 oktober moet je in de file verplicht een “reddingsstrook” vrijlaten: hoe moet dat? En wat mag wel en niet?

Written by on 25 september 2020

Vandaag is het al zo dat als je de sirene van een ambulance hoort, je op de weg direct een doorgang moet vrijmaken. Vanaf 1 oktober verandert dat: de vrije ruimte in de file moet er altijd en op voorhand zijn, voor het geval de hulpdiensten die nodig zouden hebben.

Beland je in de file op een weg met twee rijstroken of méér per rijrichting, dan laat je de ruimte tussen de linker- en de rechterrijstrook vrij. Bij drie rijstroken is dat tussen de linker- en de middenrijstrook.

Dit filmpje van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit toont hoe een reddingsstrook werkt (lees voort onder de video):