Current track

Title

Artist

Current show

100% Noughties

18:00 20:00

Current show

100% Noughties

18:00 20:00


Terwijl de universiteiten preken vanuit hun ivoren toren, brokkelt die langzaam af

Written by on 25 september 2020

Men zou toch mogen verwachten dat universiteiten van de laatste maanden gebruik hebben gemaakt om verschillende scenario’s voor te bereiden, deze te testen en simuleren, en zich ten volle zouden inzetten om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Dit is immers in hun eigen voordeel evenzeer als dat van de studenten. Van de centra van de intelligentsia zou verwacht mogen worden dat ze in staat zijn om oplossingen uit te denken en een structuur op te zetten die het hoger onderwijs de komende maanden op niveau kan blijven houden.

Wat echter de realiteit is, is een totaal gebrek aan communicatie en gevoel van de universiteiten naar de studenten toe. Het onlinelessysteem van de UGent faalt de eerste dag van het academiejaar, de administratie van de VUB loopt nu reeds achter en mijn eigen alma mater (nvdr. UAntwerpen) slaagt er niet in om ingrijpende veranderingen met betrekking tot masterproeven tijdig te communiceren, studenten enig perspectief te geven op hoe bepaalde lessen gaan verlopen dit semester of studenten tijdig in te schrijven. Studentenraden kunnen hier publiekelijk tegenin gaan, maar moeten voorzichtig zijn zich niet te hard te verbranden.