Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Strijd tussen bever en mens in Dilsen-Stokkem: in één nacht bouwt beverfamilie dam weer helemaal op

Written by on 25 september 2020

“Het is een dilemma. Je wil dat de bevers het goed hebben”, zegt Ramaekers. “Ze dammen een waterloop af. Het water zoekt zich dan een andere weg en maakt een bocht, terug naar de benedenloop. Een tijd geleden is gezegd dat drie vierde van de moerassen is verdwenen en dat er, om de opwarming te bestrijden, opnieuw vochtige gebieden moeten komen. De bevers tonen met hun dammen misschien wel aan waar wij opnieuw ruimte moeten maken voor moeras.”

“Het is een ander verhaal als de bevers dammen bouwen vlak bij huizen”, zegt Ramaekers. “Dan kunnen die woningen onder water lopen. Dat kan je natuurlijk niet toelaten en dan moet je wel optreden.”