Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


PLAN B aflevering #34: “Er zijn nu twee formateurs: Alexander De Croo en Paul Magnette, maar wie wordt eerste minister?”

Written by on 25 september 2020

De Vivaldi-coalitie heeft al een eerste crisis overleefd. Het afgelopen weekend heeft SP.A-voorzitter Conner Rousseau MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez de wacht aangezegd. In de uren en dagen die op die crisette volgden, moesten alle partijvoorzitters van de zeven onderhandelende partijen nog eens een volledige geloofsbelijdenis afleggen. Het resultaat ervan is dat de Vivaldi-coalitie eindelijk de volgende stap kan nemen: er werden eindelijk twee formateurs aangeduid. En dus stelde Ivan De Vadder (VRT NWS) de volgende vraag aan Alain Gerlache (RTBF): “wie van hen wordt de nieuwe eerste minister?”