Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Oom 12-jarige Ilias mag naar huis met enkelband, maar parket gaat in beroep

Written by on 25 september 2020

Volgens zijn advocaat Ergün Top had hij geen kwade bedoelingen en heeft hij de gevolgen van zijn daden verkeerd ingeschat. “De man begrijpt dat hij iets totaal verkeerds heeft ingeschat en is bezorgd om zijn neef”, zegt Top. Hij heeft veel spijt wat hij zijn familie – in het bijzonder zijn zus en schoonbroer – heeft aangedaan.”

De man dook enkele jaren geleden op in een onderzoek naar radicalisering. “Maar mijn cliënt is daar niet voor in verdenking gesteld. Hij werd louter als getuige verhoord voor een mogelijk geradicaliseerde imam. Alle leden van die moskee zijn toen verhoord, en dus ook mijn cliënt”, aldus Top.

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal” van 13 uur: