Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


“Een moment van rust in moeilijke tijden”: apotheken bieden gedichten aan

Written by on 25 september 2020

“Heerlijk afgebakend eindeloos”, de tweede bundel gedichten van Dorien De Vylder, verscheen net voor de lockdown. Toch was ze op dat moment vooral apothekeres. “Het was ontzettend druk, er was gebrek aan handgel, paracetamol en veel andere dingen. Mensen waren bang en kwamen naar de apotheek om gerustgesteld te worden. 

Ik herinner me dat op een dag een vrouw binnenkwam en “een siroop tegen het wenen” vroeg! Voor zo’n vraag zou een bundel gedichten zoals “We zouden naar zee gaan” een uitkomst kunnen zijn. Wij weten allemaal niet zo goed waar we naartoe gaan op dit moment en dan kan een gedicht houvast bieden.”