Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Vrachtwagen in brand op Antwerpse ring: buurtbewoners opgeschrikt door knallen, lange file richting Nederland

Written by on 24 september 2020

Op de sociale media verschenen heel wat ongeruste reacties van buurtbewoners over knallen en de brand. “Dat zal wellicht over de banden gegaan zijn”, zegt Jasmien O van de brandweerzone Antwerpen in Start je dag. “Het gebeurt wel eens bij heel hevige branden dat de banden het begeven en dat geeft dan een heel luide knal.” Wat de brand veroorzaakt heeft, moet nog verder onderzocht worden: “Waarschijnlijk gaat het om een technisch defect aan de remmen.” 

De opruimwerkzaamheden zijn nu volop aan de gang. Er waren eerst drie en nu nog twee rijstroken versperd. Dat veroorzaakt een lange file richting Nederland, al tot op de E17 in Kruibeke. Omstreeks 8 uur was het meer dan 2 uur aanschuiven. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij richting Stabroek.