Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

17:00 19:00

Current show

Partyland

17:00 19:00


Vivaldi-partijen komen bijeen onder leiding van coformateurs Magnette en De Croo

Written by on 24 september 2020

Gisteravond al circuleerden er geruchten dat er zowel bij MR als bij CD&V ongenoegen heerste over de keuze voor het duo Magnette-De Croo. Vooral MR-voorzitter Bouchez heeft al meer dan eens duidelijk gemaakt dat voor wat hem betreft Sophie Wilmès premier moet blijven. Het feit dat de premier mee aanschuift, kan beschouwd worden als een teken dat Bouchez Wilmès nog niet wil opgeven. 

Anderzijds is het ook zo dat premier Wilmès eerder deze week ook al bij de onderhandelingen was betrokken, onder meer op vraag van SP.A-voorzitter Rousseau, toen nog preformateur. Afgelopen zondag dreigde de formatie nog helemaal mis te lopen, onder meer omdat Bouchez bleef volhouden dat Wilmès premier moest blijven. Als gevolg daarvan had Rousseau geëist dat de MR tijdens de gesprekken niet alleen meer door Bouchez zou worden vertegenwoordigd. 

“We gaan er nog eens een lap op geven om de onderhandelingen goed, constructief, maar voor ons vooral op inhoud sterk te voeren”, aldus Rousseau vanmorgen. De eerste thema’s die de onderhandelaars zullen behandelen, zijn energie, klimaatbeleid, mobiliteit en ondernemerschap.

Bekijk hieronder de reactie van SP.A-voorzitter Conner Rousseau aan het begin van de onderhandelingen: