Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Universiteiten Antwerpen en Hasselt vragen studenten om niet in te gaan op versoepelingen Veiligheidsraad: “We maken ons zorgen” 

Written by on 24 september 2020

Aan de studenten van de Universiteit Antwerpen doen de auteurs nu een duidelijke oproep: “Op dit ogenblik heeft de Veiligheidsraad geopteerd voor nieuwe regels die, wat de studenten betreft hierop neerkomen: er is enerzijds je thuisomgeving, waar je uiteraard geen afstand bewaart en ook geen mondmasker draagt; voortaan mogen jullie ook, bijvoorbeeld aan de universiteit, een groep van maximaal vijf vormen, telkens voor een maand; dus met medestudenten bij wie je zonder mondmasker en met minder dan 1,5m afstand kan vertoeven.”

“Ons advies is om nu niet in te gaan op het aanbod van de Veiligheidsraad om op deze wijze zo’n nauwe contacten met elkaar aan te knopen. Indien je dan toch zou doen, hou die contacten echt zo beperkt mogelijk.”