Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Russische autoriteiten leggen beslag op bezittingen oppositieleider Aleksej Navalny

Written by on 24 september 2020

Het appartement van Navalny zou eind augustus in beslag genomen zijn, de rechtszaak werd aangespannen door een cateringbedrijf dat maaltijden voor scholen maakt. Navalny en zijn kompanen liggen al lang in de clinch met het bedrijf.

Volgens woordvoerster Kira Yarmysh ging het gerecht achter Navalny’s appartement met drie slaapkamers in het zuidoosten van Moskou aan om een gerechtelijke uitspraak van een miljoen dollar af te dwingen ten gunste van de eigenaar van het cateringbedrijf, horecamagnaat Yevgeny Prigozhin. De zakenman heeft de bijnaam “Poetins chef” gekregen vanwege zijn nauwe banden met president Vladimir Poetin.