Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Pladijs is de vis van het jaar: “Hij is nu superlekker en goedkoop”

Written by on 24 september 2020

Vishandelaar Sven De Muynck uit Lochristi zegt dat het nu het juiste moment is om hem te eten. “De pladijs heeft wel degelijk een seizoen. Vanaf eind juni, begin juli worden ze mooi dik. Nu is hij top. Na nieuwjaar is hij dan wat slapper van structuur en fletser van smaak. Spijtig, want 6 maanden op een jaar is hij zeer lekker. En niet onbelangrijk, pladijs is een van de goedkoopste vissen.”

Visboer De Munck geeft nog een tip mee. “Bak hem krokant zoals een tong, met een stevige klont boter. Serveer er frieten en sla bij. Het bakt wel niet zo gemakkelijk, daardoor is hij wat minder aantrekkelijk. Maar dat mag je echt niet tegenhouden.