Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Na “Pano”: Wouter Beke (CD&V) belooft extra geld voor mensen die persoonsgebonden budget nodig hebben

Written by on 24 september 2020

“Alleen al dit jaar hebben 1.600 mensen een persoonsvolgend budget gekregen”, aldus Beke. “We doen ook hervormingen: ik heb een aantal hervormingen door het parlement laten goedkeuren, waardoor 1.700 mensen extra een budget zullen krijgen.”

De minister stelt nog meer in het vooruitzicht, al blijft dat vaag: “Bij de komende budgetbesprekingen zal ik extra geld vragen voor Welzijn, want dat is absoluut noodzakelijk.”  

Volgens cijfers van eind vorig jaar  hebben 25.299 Vlaamse personen met een beperking een persoonsvolgend budget, terwijl  15.978 mensen die er ook recht op hebben op de wachtlijst staan. De wachttijd kan oplopen tot 20 jaar.