Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Meer besmettingen en meer ziekenhuisopnames, “cijfers gaan na Veiligheidsraad nóg stijgen”, zegt professor Meyfroidt

Written by on 24 september 2020

De Franse regering neemt strenge coronamaatregelen voor een groot aantal steden, nu het aantal besmettingen met het coronavirus heel sterk aan het stijgen is. Parijs en tal van andere grote steden. Cafés en restaurants moeten vanaf maandag om 22 uur de deuren sluiten. Bijeenkomsten van meer dan 10 mensen in het openbaar zijn niet meer toegestaan. Fitnessclubs moeten helemaal dicht.

Die beperkingen gelden voor steden waar nu het alarmniveau “hoog” geldt. Niet alleen Parijs, maar ook Lille, Toulouse, Saint-Etienne, Rennes, Rouen, Grenoble, Montpellier, Bordeaux, Lyon en Nice. Als de situatie niet verbetert, kunnen daar nog andere steden bij komen, klonk het gisteren.

Voor Marseille, in het zuiden van Frankrijk, en het eiland Guadeloupe, in de Caraïbische Zee, is het “maximaal alarmniveau” (het niveau net voor de noodtoestand) uitgeroepen. Alle cafés en restaurants moeten voor twee weken helemaal dicht. Alle etablissementen die publiek ontvangen, moeten zelfs sluiten, behalve zij die een “strikt sanitair protocol” hebben, zoals theaters, musea en bioscopen. Eerder waren voor Marseille en enkele andere steden al beperkingen voor bijeenkomsten afgekondigd. Ook de horeca mocht maar beperkt open.

De afgelopen week kwamen er elke dag gemiddeld 10.000 nieuwe coronabesmettingen bij. Gisteren zijn er 13.072 nieuwe besmettingen geregistreerd. 738 patiënten zijn opgenomen in de ziekenhuizen, van wie 130 op de afdeling intensieve zorg. 43 mensen zijn overleden. Het coronavirus kostte in Frankrijk tot nu toe al aan minstens 31.459 mensen het leven.