Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Gejoel terwijl Trump laatste eer betuigt aan Ginsburg

Written by on 24 september 2020

De Amerikaanse opperrechter Ruth Bader Ginsburg overleed vorige week vrijdag op 87-jarige leeftijd. Met het overlijden van het liberale en progressieve boegbeeld is de weg vrij voor Trump om een nieuwe conservatieve opperrechter in het hoogste rechtscollege benoemd te krijgen. Daarin zou dan een meerderheid van 6 tegen 3 op de hand van Republikeinse standpunten zijn. Het hof oordeelt over zaken als abortus en het recht om een wapen te dragen.

Onder anderen Donald Trump en Bill en Hillary Clinton hebben vandaag hun laatste eer betoond aan Ginsburg in het Hooggerechtshof in Washington. Enkele omstaanders riepen “gooi hem eruit” terwijl Trump de kist groette.

Trump heeft aangekondigd zaterdag zijn keuze bekend te maken. Het is de Senaat die over de benoeming beslist. De Republikeinen hebben daarin een meerderheid.

Ginsburg zelf zou op haar sterfbed hebben gezegd dat pas na de verkiezingen op 3 november over haar opvolging zou moeten worden beslist. Demonstranten riepen Trump bij de opgebaarde Ginsburg op haar laatste wens te respecteren.

Bekijk de beelden hier: