Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Aantal leerlingen dat Latijn en/of Grieks studeert, stijgt voor het eerst in 10 jaar

Written by on 24 september 2020

In de Vlaamse middelbare scholen zijn op dit moment in totaal 34.124 leerlingen ingeschreven voor een studierichting waarin Latijn en/of Oud-Grieks wordt gegeven. Dat zijn er iets meer (1,24 procent) dan bij het begin van het vorige schooljaar, toen er 33.706 leerlingen voor klassieke talen kozen. 

Het is de eerste stijging na lange tijd: 10 jaar geleden zaten er nog ruim 40.000 in een studierichting met klassieke talen in het curriculum. Het is nu afwachten of volgend schooljaar de licht stijgende trend zich doorzet, of dat het om een tijdelijke heropflakkering ging.

Bekijk het verslag uit “Het Journaal” hier en lees voort onder de video: