Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Waarom een beeld zonder hoofd bij sexting geen oplossing is

Written by on 23 september 2020

De redenen waarom zulke wetten niet gevolgd worden, zijn veelvuldig en vaak gegrond in wat men ‘victim blaming’ noemt. Bij victim blaming wordt het slachtoffer mee verantwoordelijk geacht voor een misdrijf. Victim blaming komt vaak voor wanneer vrouwen het slachtoffer zijn van een seksueel misdrijf, zoals het forwarden van sexts.

Die dynamiek reflecteert heersende genderrollen in de maatschappij, de zogenaamde “dubbele standaard”.  In het kort: vrouwen horen hun seksualiteit te beschermen, maar moeten ook aantrekkelijk en sexy zijn. Maar dus liefst niet té sexy. En al zeker niet op video.

Maar ook mannen worden geviseerd bij gelekte sexts. Hier wordt dan vaak de moraliteit rond relaties aangewend als excuus. Een positief antwoord op de vraag of iemand vreemdging ontneemt het sextingslachtoffer zijn rechten om te kunnen sexten zonder aan de publieke schandpaal genageld te worden.