Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Russische oppositieleider Aleksej Navalny ontslagen uit het ziekenhuis: “Volledig herstel is mogelijk”

Written by on 23 september 2020

Door Duitse onderzoekers werd vastgesteld dat Navalny werd vergiftigd met een zenuwgif van het type novitsjok. Dat werd ook in de periode van de Sovjet-Unie gebruikt. Verschillende Europese leiders, met Duits bondskanselier Angela Merkel aan kop, hebben Rusland om uitleg gevraagd.

De Russische autoriteiten ontkennen dan weer elke betrokkenheid. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis heeft het Kremlin laten weten dat Navalny opnieuw welkom is in Rusland. Persverantwoordelijke Dmitri Peskov zei ook dat het Kremlin blij was met het herstel van Navalny.

Bekijk hieronder de reportage uit “Het Journaal.”