Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Politietop neemt maatregelen: mensen zoals Jozef Chovanec mogen niet meer worden opgesloten in politiecel

Written by on 23 september 2020

Vijf weken na het uitlekken van de beelden komt de top van de politie nu met een richtlijn voor alle personeelsleden. Daarin staat dat mensen die zeer agressief zijn en symptonen vertonen van het zogenaamde  “excited delirium syndroom” beter niet in een politiecel terechtkomen en zo snel mogelijk moeten worden overgebracht naar de spoeddiensten van het ziekenhuis, onder begeleiding van een MUG-arts.

“Ze zijn ziek en hun leven is in gevaar, dus de hulpdiensten moeten zo snel mogelijk worden verwittigd”, valt te lezen. In de richtlijn staat er ook dat de Officier Bestuurlijke Politie steeds ter plaatse moet komen, dat de spoedarts de persoon in kwestie zo snel mogelijk grondig moet onderzoeken, dat de poltie-agenten zelf rustig moeten blijven en dat ze langdurig fysiek contact moeten vermijden.